Skład:
Świeże mięso jagnięce (20%), suszone mięso jagnięce (20%), skrobia grochowa, włókno grochu, quinoa (8%), tłuszcz z kurczaka, siemię lniane, suszone mięso ze śledzia, olej rybny (ze śledzia), suszone brokuły (2.5%), suszone szparagi (2.5%), fosforan dwuwapniowy, suszona lucerna, babka płesznik, chlorek potasu, węglan wapnia, chlorek sodu, glukozamina, siarczan chondroityny.
Dodatki w 1kg:
Witaminy, prowitaminy i inne chemicznie zdefiniowane substancje: Witamina A (E672) 15000 j.m.; Witamina D3 (E671) 1500 j.m.; Witamina E (E306) 600mg; Witamina C (E300) 150mg; Niacyna 37,5mg; kwas pantotenowy 15mg; Witamina B2 7,5mg; Witamina B6 6mg; Witamina B1 4,5mg; Witamina H 0,38mg; kwas foliowy 0,45mg; Witamina B12 0,1mg; chlorek choliny 2500mg; Beta‐karoten 1,5mg. Mieszanki pierwiastków śladowych: chelat cynku z hydroksyanalogiem metioniny (E6) 910mg; chelat manganu z hydroksyanalogiem metioniny (E5) 380mg; chelat żelaza wodzianu glicyny (E1) 250mg; chelat miedzi z hydroksyanalogiem metioniny (E4) 88mg; drożdże inaktywowane wzbogacone selenem 0,40mg.
Aminokwasy, ich sole i podobne produkty: DL‐metionina 3000mg; Tauryna 1000mg; L-Karnityna 250mg.
Dodatki sensoryczne: wyciąg z Aloe Vera 1000mg; wyciąg z zielonej herbaty 100mg; wyciąg z rozmarynu.
Przeciwutleniacze: bogate w tokoferol ekstrakty naturalnego pochodzenia.
Analiza:
Białko surowe 28.00%; oleje i tłuszcze surowe 8.00%; włókno surowe 8.20%; wilgotność 9.00%; popiół surowy 7.90%; Wapń 1.10%; Fosfor 0.90%; Sód 0.30%; Potas 0.70%; Magnez 0.13%; kwasy tłuszczowe Omega-6 1.20%; kwasy tłuszczowe Omega-3 0.25%; DHA 0.12%; EPA 0.10%; Glukozamina 1200mg/kg; Siarczan chondroityny 900mg/kg.
Wartość energetyczna:
EM Kcal/Kg 3230 - Mj/Kg 13,51